Könyvek könyve 1.


Bibliai Japán animesorozat. A főszereplők egy ismeretlen utca kertes házában élnek, ahol a házban játszanak. Ám ez csak a látszat, mert hőseink valójában a Könyvek könyve, a Biblia kalandozói.

Könyvek könyve (1) - A kezdet

A világ teremtése után az első emberpár, Ádám és Éva az Éden kertjében él. Istennel gyakran találkoznak, és semmi jót sem nélkülöznek. A kígyó hazugságára hallgatva azonban megszegik Isten parancsát, és ennek következményeit viselniük kell.


Könyvek könyve (2) - A testvérgyilkos

 Kain és Ábel az első testvérpár voltak. Mindketten áldozatot mutattak be Istennek, de Ő csak Ábelét fogadja el. Kain irigységében szörnyű tettre ragadtattja magát.


Könyvek könyve (3) - A vízözön 

 A megsokasult gonoszság miatt Isten vízözön által vet véget az emberiségnek. Csak Noé és családja voltak igaz emberek, ezért megmenekültek a pusztító ítélettől.


Könyvek könyve (4) - Nehéz próba 

 Ábrahám és Sára idős koruk ellenére átélik azt a csodát, hogy megszületik várva várt gyermekük, Izsák. Később Ábrahámnak egy emberfeletti próbát kell kiállnia, amikor Isten azt kéri tőle, hogy Izsákot áldozza fel neki.


Könyvek könyve (5) - Jön a menyasszony! 

 Ábrahám szeretné, hogy fia Izsák ne nősüljön a lakhelyén élő kanaániták leányai közül, hanem távoli rokonuk házából vegyen magának feleséget. A menyasszony megtalálása csodálatos módon valósul meg.

Kapcsolatfelvétel, hibás linkek bejelentése!

Név

E-mail *

Üzenet *