Az oldal használatához az Opera böngésző javasolt a nem kívánt tartalmak blokkolása érdekében. Nem kell külön blokkolókat letölteni. A böngésző beállításoknál kapcsold be a blokkolást! Opera letöltése, beállítása itt!

A Pál utcai fiúk 1969/2003


A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik, hogy a füvészkertben tanyázó rivális társaság, amelynek Áts Feri a vezére, rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az ellenséges támadásra. Bokát választják vezérül, a többiek is kapnak rangot, egyedül a vézna, szõke Nemecsek Ernõ marad közlegény. Geréb, aki szintén a vezéri rangra pályázott, bosszúból a füvészkertiekkel szövetkezik. Az árulás gyanúja Nemecsekre terelõdik. A vézna kisfiú, hogy bebizonyítsa hûségét, visszaszerzi az ellenség által elrabolt grundzászlót. Akciója során kényszerû fürdõt vesz a füvészkerti tó hideg vizében. Elérkezik a csata napja. A lázasan fekvõ Nemecsek kiszökik betegágyából és bátran veszi ki részét a harcból. Õ is hozzájárul a Pál utcaiak gyõzelméhez. De nem sokáig örülhet új fõhadnagyi rangjának, mert a fürdés miatt tüdõgyulladást kap.
1969


Molnár Ferenc regényének koprodukciós feldolgozása visszakalauzolja a nézőket a Füvészkertbe, ahol régi ismerőseink, a kis Nemecsek és barátai küzdenek a becsületért, a barátságért és a grundért. A két rivális banda közötti háborúskodás azonban elfajul, a vörösingesek közül ugyanis néhányan árulással és csalással próbálnak győzelmet aratni...
2003